WAFLE WIELOSKŁADNIKOWE

Z dynią i imbirem

Autorski produkt wykonany w dziale badawczo – rozwojowym. Do wykonania listków pieczywa wykorzystano odtworzone ziarno wieloskładnikowe, którego technologia wykonania została opracowana również w dziale badawczo – rozwojowym. Do produkcji odtworzonego ziarna mogą być użyte różne rodzaje zbóż, całe mrożone warzywa lub owoce oraz nasiona roślin strączkowych i oleistych. Pozwala to uzyskać pożądany skład produktu, jednocześnie o bardzo niskiej zawartości cukrów i tłuszczów, ponadto z dużym nagromadzeniem soli mineralnych i witamin, co nadaje gotowym wyrobom cech żywności funkcjonalnej, wzbogaconej. Listki pieczywa o masie 4-10 g mogą być formowane w kromki o wymiarach 80×80 mm lub w krążki o średnicy 90 lub 110 mm. Produkt pakowany jest zarówno w pakiety zawierające 1-6 kromek lub rulony w ilości 10-30 kromek.