KANAPKI Z CZEKOLADĄ

Kanapka z czekoladą

Autorski produkt wykonany w dziale badawczo – rozwojowym. Produkt formowany jest z dwu listków ekspandowanych wafli zbożowych lub pieczywa ekspandowanego przełożonego warstwą czekolady. Jest to produkt alternatywny w stosunku do klasycznych wafli zbożowych oblewanych czekoladą, bowiem kanapka może być produkowana z dwu listków o kształcie oferowanym przez firmę (krążki lub kwadraty). Wyrób ten formowany z listków pieczywa, powstałego z ekspandowanych odtworzonych ziaren zbożowo-warzywno-owocowych posiada skład zbliżony dla batonów typu musli podlewanych czekoladą. Jednocześnie ma bardzo kruchą strukturę i co ważne chroni przed rozpuszczaniem się czekolady pod wpływem ciepła ludzkich dłoni, z uwagi na obecność dwóch listków wafli. Kanapki mogą być pakowane w pakiety zawierające 1-4 sztuki lub w rulony, tak jak klasyczne wafle zbożowe na takich samych urządzeniach tzn. flowpack i celafoniarka.