Napój sojowy

Napój sojowy to zdrowa, roślinna alternatywa dla mleka krowiego. Jako pierwsi w Polsce produkujemy napój z ziaren soi, a nie z koncentratu. Soja jest bogata w białko i dzięki temu powstały napój jest bogaty w wysokiej jakości białko roślinne. Ma niską zawartość cukru oraz niską zawartość tłuszczów nasyconych. Napój sojowy ma kremową konsystencją i delikatny smak. Stanowi cenne uzupełnienie diety wegetarian i wegan.

Napój sojowy smakuje sam, ale również sprawdzi się jako dodatek do kawy, herbaty, koktajli a także płatków śniadaniowych i granoli.

SKŁADNIKI:

Woda, obłuszczone ziarno soi (8%)], cukier, regulator kwasowości: fosforany potasu; węglan wapnia, naturalny aromat sojowy, sól morska, stabilizator: guma gellan; witaminy: B6, B12, D, E

Dostępne wersje:

*Park maszynowy jest dostosowany do opakowań 0,2L- 1L.

Napoje roślinne firmy Witpol wyprodukowane na bazie soi, owsa, migdała, ryżu i kokosa charakteryzują  się innowacyjną metodą obróbki ziarna, która w sposób istotny obniża zawartość niepożądanych związków o aromacie fasolowym i gorzkim.

Opracowana przez nas metoda kondycjonowania ziarna jest opatentowaną przez UPRP, link do patentu:

https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/pwp-details/P.427436

Dzięki zastosowanej technologii nasze napoje pozbawione są fasolowego i gorzkiego posmaku, które konkurencja musi maskować poprzez dodatek sztucznych aromatów .

Nasze napoje są naturalnie smaczne.