Napój migdałowy

Napój migdałowy to zdrowa, roślinna alternatywa dla mleka krowiego.

Ma on delikatny lekko słodkawy smak, o wyczuwalnej migdałowej nucie. Migdały, są bogate w witaminy, składniki mineralne takie jak fosfor, magnez, potas, selen, wapń i żelazo, witaminę A, witaminy z grupy B. Jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe oraz białko. Stanowi cenne uzupełnienie diety wegetarian i wegan

Napój migdałowy smakuje sam, ale również sprawdzi się jako dodatek do kawy, herbaty, koktajli a także płatków śniadaniowych i granoli.

SKŁADNIKI:

Woda, ryż (8,5%), migdały (2%), olej słonecznikowy, sól morska, naturalny aromat migdałowy, emulgator: lecytyny ze słonecznika; stabilizator: guma gellan; witaminy: B6, B12, D, E

*Park maszynowy jest dostosowany do opakowań 0,2L- 1L.

Dostępne wersje:

Napoje roślinne firmy Witpol wyprodukowane na bazie soi, owsa, migdała, ryżu i kokosa charakteryzują  się innowacyjną metodą obróbki ziarna, która w sposób istotny obniża zawartość niepożądanych związków o aromacie fasolowym i gorzkim.

Opracowana przez nas metoda kondycjonowania ziarna jest opatentowaną przez UPRP, link do patentu:

https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/pwp-details/P.427436

Dzięki zastosowanej technologii nasze napoje pozbawione są fasolowego i gorzkiego posmaku, które konkurencja musi maskować poprzez dodatek sztucznych aromatów .

Nasze napoje są naturalnie smaczne.