- Oferta -
WITPOL sp. z o.o - Polski producent zdrowej żywności, dostarczamy produktów spożywczych najwyższej jakości. Wdrożyliśmy System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
WITPOL sp. z o.o - Polski Producent zdrowej żywności, witpol, producent zdrowej żywności, Wit-Pol,Wit-Pol Gorzów, Wit-Pol Skwierzyna, Wit-Pol Radom, Gorzów Wlkp, Gorzów Wielkopolski, Radom, Skwierzyna, produkty spożywcze, bezpieczne produkty spożywcze, zdrowa, żywność, maca, pasztety, pasztet
3342
page-template-default,page,page-id-3342,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,

Oferta

Wśród kategorii produktów suchych oferowanych przez nas znajdują się: wafle wyprodukowane głównie na bazie ryżu brązowego z dodatkiem różnych surowców zbożowych takich jak: nasiona amarantusa, ziarna słonecznika, kasza jaglana, kasza gryczana oraz warzyw, które poprawiają walory żywieniowe i sensoryczne. Ponadto należy wymienić także pieczywo chrupkie, macę oraz snacki. Głównym składnikiem tych produktów są różnego rodzaju mąki oraz dodatki surowców, które podwyższają zawartość błonnika, a przy tym nadają wyrobom charakterystyczny smak oraz zapach pochodzący również z zastosowanych przypraw ziołowych. Wyroby z tej kategorii są idealną alternatywą dla tradycyjnie wypiekanego pieczywa oraz produktów przekąskowych.

Kolejną kategorię stanowią produkty śniadaniowe. Wśród nich należy wyróżnić granolę, która zawiera w składzie pełne ziarna różnych zbóż, ekstrudowane chrupki zbożowe oraz ekspandowane odtworzone ziarna. Oferowana jest również wersja
z dodatkiem rozdrobnionych warzyw i owoców. Dzięki temu produkt jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, a ponadto zawiera mniejszą ilość cukrów i tłuszczów niż tradycyjna granola. Wyrób ten może być spożywany z mlekiem, jogurtem naturalnym lub bez dodatków, jako zdrowa i pełnowartościowa przekąska.

W grupie produktów wege znajdują się pasztety i hummusy. Zostały one wyprodukowane na bazie m.in. ciecierzycy, soczewicy. Dodatkowo w przypadku hummusów zastosowano również tahini (masło sezamowe). W celu poszerzenia gamy smakowej wykorzystano dodatki takie jak: oliwki, papryka, żurawina, suszone pomidory i wiele innych. Produkty te są dedykowane dla wegetarian, wegan oraz osób
z nietolerancją glutenu. Stanowią cenne źródło błonnika. Idealnie komponują się
z pieczywem chrupkim, macą czy waflami ryżowymi.

Ostania kategoria to produkty mięsne i rybne. Do produkcji wyrobów mięsnych wykorzystano najwyższej jakości mięso różnych gatunków m.in. drobiowe, wieprzowe, dziczyznę. Natomiast produkty rybne powstały głównie na bazie mięsa z łososia z dodatkiem makreli. Wyroby z tej grupy stanowią cenne źródło białka, które jest składnikiem budulcowym masy mięśniowej oraz nośnikiem witamin i minerałów.

Produkty