MACA Razowa

Posted by Katarzyna Orłowicz in MACA 16 sty 2017

Klasyczny produkt wykonany tylko z mąki, wody, soli i przypraw typu: sól, czosnek, cebula. Oferowany w formie listków o wymiarach zgodnych
z zapotrzebowaniem odbiorców. Obecnie większość listków przyjmuje kształt prostokąta o bokach 115×100 mm.
Maca pakowana jest w torebki foliowe i kartoniki ozdobne. Zakład oferuje ten produkt w różnych gramaturach od 50 do 500 g.

Oprócz macy tradycyjnej (pszennej), razowej, z cebulą czy z czosnkiem firma posiada w swojej ofercie również macę z dodatkiem surowców takich jak: nasiona chia, siemię lniane, komosa ryżowa.

Produkt wytwarzany jest według standardu IFS i dodatkowo posiada certyfikat koszerności.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna  1651 kJ / 390 kcal 
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 
1,3g
0,2g
Węglowodany
w tym cukry
80g
0,35 g
Błonnik  4,9g
Białko  12g
Sól  0,87g