Granola z owocami

Posted by Katarzyna Orłowicz in GRANOLA 16 sty 2017

Klasyczny produkt śniadaniowy składający się z różnego rodzaju płatków z ziaren zbóż, ekstrudowanych chrupek zbożowych, ekspandowanego odtworzonego ziarna zlepionych roztworem cukrowo – tłuszczowym.
Dostępna jest także wersja bez dodatku cukru zlepiana mieszaniną powstałą
z rozdrobnionych warzyw i owoców oraz ekspandowanych ziaren zbóż.
Produkty mogą być pakowane w opakowania typu doypak z folii wielowarstwowej, w pakiety z folii wielowarstwowej lub w folię i kartonik tekturowy.
Jako kartony zbiorcze stosowane są klasyczne kartony klapowe lub kartony typu display. Waga wsadu w opakowaniach jednostkowych może być w zakresie
od 30 do 1000 g dla pakietów, od 30 do 400 g dla opakowań typu doypak oraz
od 300 do 1000 g dla torebek w kartonikach ozdobnych.

Produkt wytwarzany jest według standardu IFS i BRC.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna  1894 kJ / 450 kcal 
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 
14g
0,9g
Węglowodany
w tym cukry
72g
22 g
Błonnik  4,1g
Białko  7g
Sól  0,28g